Christie is zangeres, muzikant, songwriter en vocal coach


Christie is werkzaam als vocal coach in haar eigen lespraktijk en treedt daarnaast op met eigen Nederlandstalige liedjes.
In 2008 studeerde Christie af aan het Conservatorium InHolland Alkmaar, afdeling zang pop/sessie.

Ze volgde diverse zangworkshops waaronder UVS, Lax Vox en EVTS.
Verder volgde ze pianolessen bij Bart Spruit en gitaarlessen bij Menno Bruin en Mark Hoeksma. 

Eind 2019 verscheen haar debuutalbum ‘Ontdekkingstocht’ met daarop zelfgeschreven songs geïnspireerd door haar eigen levenservaringen. Waaronder de goed ontvangen debuutsingle ‘Storm’.

‘Ze brengt de teksten, geïnspireerd door haar eigen levenswandel, met groot gemak tot leven, zowel muzikaal als puur vertellend.’ (…)  Met Ontdekkingstocht heeft Christie een indrukwekkend debuutalbum neergezet.’(Muziekwereld – magazine Nbt)

‘Liedjes die herkenning oproepen, of je aan het denken zetten. (…) ‘Hoopvol, omdat in de liedjes doorschemert dat Iemand je op die levensreis vergezelt en bij je leven betrokken is. Krachtig debuut.’ (Opwekking Magazine)

Voor haar nieuwste album ‘Onze Verhalen’ ontmoette de zangeres de afgelopen jaren diverse mensen en schreef ze een lied naar aanleiding van hun verhaal. In aanloop naar de release van het album bracht ze de singles ‘Onbetaalbaar’ en ‘Ik zie jou nog steeds’ uit. Het album ‘Onze Verhalen’ verscheen 1 december 2022.

‘Ze heeft al die persoonlijke vertelsels van de mensen die ze in die tijd heeft geïnterviewd op een kleinkunst wijze omgezet naar fantastische liedjes. Elk met een eigen karakter.’ (…)Onze Verhalen is als een klein bundeltje met korte literaire, uit het leven gegrepen en herkenbare vertelsels over bijzondere mensen. Daar omheen zit een muzikaal zeer gevarieerde omslag. Honderd procent de moeite waard om eens te lezen en te luisteren. (Nieuweplaat.nl)

 

 

 

 

 

   

 

 

 

 

 

   

Christie@christiemusic.nl

KvK: 55916686 | BTW nr. NL002101722B60


Verbeter je website - Nico van der Stal
Copyright © 2023 Christie. Alle rechten voorbehouden..